Mai névnap:

Az AutoWallis felvásárolja a Renault Hungáriát

10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/AutoWallis

A vételre a portugál Salvador Caetano csoporttal közösen kerül sor, és az üzlettel megszerzik a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos importőri jogát Magyarországon.

Meglehetősen szokatlan adás-vételre kerül sor Magyarországon, ugyanis az AutoWallis Nyrt. a portugál Salvador Caetano csoporttal közösen vásárolja fel a Renault Hungária Kft-t, ezzel megszerzi a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos importőri jogát Magyarországon.

A tavaly 70,3 milliárd forintos árbevételt elérő Renault Hungária 2021-ben 8139 darab Dacia járművet értékesített, amely ezzel a 7. legnagyobb márka volt a magyar piacon, míg Renaultból 5207 darab fogyott.

A tranzakció versenyhivatali jóváhagyását követően, várhatóan július 1-től kerülhetnek a márkák importőri jogai az AutoWallishoz és partneréhez. A megállapodás alapján az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport 50-50 százalékos részesedéssel AutoWallis Caetano néven létrehoz egy új vállalatot, mely végrehajtja a felvásárlást.

A Renault Hungária felvásárlásának módja különleges nem csak a magyar, hanem az egész európai piacon is, hiszen két olyan vállalat stratégiai együttműködésén alapul, melyek azonos iparágban dolgoznak, de eltérő földrajzi környezetben, így nem közvetlen versenytársai egymásnak.
Hirdetés
Hirdetés