Mai névnap:

Egy darabig ne keresd a Balaton szeletet és a Boci csokit!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook

Miután a Nestlé az ukrajnai gyárában állítja elő a magyar piac kedvenceit, a háború miatt egy darabig hiányozni fognak az üzletek polcairól.

Rossz hír a hazai csokiimádóknak, hogy a két kedvencük, a Balaton szelet és a Boci csoki egy jóidőre eltűnik a magyar boltok polcairól. A magyarázat sajnos egyszerű, ugyanis a Nestlé termékeit az ukrajnai üzemükben gyártották, ám a háború miatt a termelés előbb leállt, majd jelenleg csak ukrán megrendeléseket elégítenek ki.

Az index.hu megkérdezte a gyártót, amely annyit reagált, hogy az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget. Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – olvasható a Nestlé válaszában.

Noha a lviv-i gyárat eddig nem érte találat, a cég a dolgozók biztonsága miatt döntött a termelés leállítása mellett. Ugyanakkor az ukrajnai gyárban sikerült újraindítani a termelést, az üzem – amennyiben a körülmények megengedik – rövidesen újra termelni fog exportra is.

A Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a Nestlé.
Hirdetés
Hirdetés