EUR: 422,40 Ft
USD: 424,61 Ft
CHF: 432,66 Ft
GBP: 485,03 Ft
HRK: 56,15 Ft
RON: 85,54 Ft
RSD: 3,60 Ft

Mai névnap:

Fékhiba: Több tízezer Ferrarit hívnak vissza az Amerikai Egyesült Államokba

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: facebook/Ferrari

Az olasz autógyártó 23.555 járművet hívott vissza, fékhibára hivatkozva. 

A visszahívás a 2005 óta gyártott járművek jelentős részét érinti a több millió dolláros, limitált szériás autókat is beleértve - közölte az Autopro.hu.

Hasonló probléma tavaly is megjelent, viszont akkor 10 000 jármű visszahívása történt. A mostani felhívás ezekre modellekre már nem vonatkozik.

"A járművek fékfolyadék tartályának kupakjával van probléma. A tartály nem tud megfelelően szellőzni, így vákuum keletkezik benne, ami a folyadék szivárgásához vezet. A túl nagy mértékű folyadékvesztés a fékhatás csökkenéséhez vagy elvesztéséhez vezet, veszélyt jelentve a jármű vezetőjére." - közölte a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA).

A megoldás egyszerű: a tartályfedelet ki kell cserélni egy olyan változatra, amely megfelelően tud szellőzni. Egy szoftver telepítésének is meg kell történnie, amely képes figyelmeztetni, ha a folyadék szintje veszélyesen lecsökkenne.

A Ferrari márka kereskedők és a tulajdonosok szeptember 24-én kapnak értesítést, addig pedig megkérnek mindenkit, hogy a fékek állapotát fokozottan figyeljék és a fékfolyadékra vonatkozó jelzéseket is tartják szem előtt.
Hirdetés
Hirdetés