Mai névnap:

Genesis GV60: minőség az elektromos autózásban

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Hyundai

A Hyundai prémiummárkája bemutatja a saját elektromos autóját, melyet igencsak egyedi dizájnnal dob piacra.

Genesis néven egy ideje már készít autókat a Hyundai, és most megjelent a prémiummárka teljesen elektromos hajtású modellje, a GV60. Az új autó meglehetősen gömbölyű vonalakkal rendelkezik, ugyanakkor a Genesisre jellemző osztott fényszórók és hátsó lámpák felkerültek a kocsira.


A süllyesztett kilincsek és a kamerával helyettesített visszapillantó tükrök ebből a modellből sem hiányzik     Fotó: Hyundai


Természetesen az elektromos autók legújabb jellemzői – ahogy arról írtunk a Honda e Advance tesztjénél is – a süllyesztett kilincsek és a kamerával helyettesített visszapillantó tükrök ebből a modellből sem hiányzik. Utóbbiak képét az új szokásoknak megfelelően a műszerfal két szélén lévő monitorok mutatják.


Az új autó meglehetősen gömbölyű vonalakkal rendelkezik     Fotó: Hyundai


A gyártó – 2025-től ugyanis már csakis elektromos vagy hidrogén-üzemanyagcellás modelleket mutat be – egyelőre sok műszaki adattal kapcsolatban titkolózik még, de arra azért fogadni lehet, hogy az elektromos Genesisnek 58 és 73 kilowattórás akkumulátora lesz, valamint 220 és 580 lóerő közötti teljesítményre is képes lesz a GV60.
Hirdetés
Hirdetés