Mai névnap:

Hiába az árstop, majdnem 30 százalékkal fizetünk többet a kenyérért és a baromfihúsért egy év alatt

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Az előző havihoz mérve az élelmiszerek 3,4 százalékkal drágultak, a ruházkodási cikkek ára 2,7, a tartós fogyasztási cikkeké 1,7 százalékkal nőtt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján áprilisban 9,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz viszonyítva, míg az előzőhöz képest az emelkedés átlagosan elérte az 1,6 százalékot.

Leginkább az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett. Az élelmiszerek ára 15,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a margariné 38,0, a kenyéré és a baromfihúsé 29,5, az idényáras élelmiszereké 17,4 százalékkal nőtt.


A kutakon úgyis egy hónap alatt majdnem 13 százalékkal emelkedett az üzemanyagok ára, hogy árstop van érvényben    Fotó: freepik.com


Az üzemanyagok ára 12,7 százalékkal emelkedett, 1,3 százalékponttal jobban a márciusinál. Utóbbi úgy, hogy július 1-ig hatósági áron kell adnia a kutaknak a 95-ös benzint és a gázolajat.

Az előző havihoz mérve az élelmiszerek 3,4 százalékkal drágultak, a ruházkodási cikkek ára 2,7, a tartós fogyasztási cikkeké 1,7 százalékkal nőtt. A szolgáltatásokért 0,7 százalékkal kellett többet fizetni.
Hirdetés
Hirdetés