Mai névnap:

Hoki-vb: győzelem és feljutás a világelitbe!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MJSZ/Vörös Dávid

A magyar jégkorong-válogatott 4-2-re legyőzte a kieső Románia csapatát a ljubljanai divízió I/A világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A szombati eredmények alakulása után – Litvánia legyőzte a románokat – sok kérdés már nem maradt a zárónapra a ljubljanai divízió I/A jégkorong világbajnokság vasárnapi zárónapjára. Ugyanis szombaton nem csak az dőlt el, hogy a házigazda szlovén, valamint a magyar együttes jövőre a világ legjobbjai között játszhat, hanem az is, hogy a román alakulat 2023-ban a divízió I/B-ben szerepel.

Mindennek ellenére mind Magyarország, mind pedig Románia komolyan vette az összecsapást, melyen a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott 4-2-re legyőzte a román csapatot. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson elmondta, hogy mindenféleképpen szerettek volna győzelemmel búcsúzni a tornától, és kiszolgálni a fantasztikus magyar közönséget.

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. A feljutást nem adták könnyen, hiába ment el ebből a csoportból két erős válogatott, az itt játszók is erősek voltak. Keményen kellett dolgozni ellenük is. Boldogan utazunk haza Magyarországra” - mondta az MTI-nek a szövetségi kapitány.
Hirdetés
Hirdetés