Mai névnap:

Holnaptól cirkusz az egész világ!

10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: budapestcircusfestival.hu

Szerdán kezdődik a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál, melyen négy kontinens mintegy száz artistaművésze mutatkozik be.

Holnaptól egy héten keresztül Budapestre figyel majd a nemzetközi cirkuszvilág, miután január 12. és 17. között rendezik meg a Fővárosi Nagycirkuszban a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. A mai, nulladik napon a Művésztelepen a CircusTheatrum, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium csapata Szentivánéji álmodók című workshopját lehet megtekinteni.

Szerdán kezdődik a Red Carpet Show, az artistaművészek ünnepélyes bevonulása a Fővárosi Nagycirkusz előtt, csütörtökön pedig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében a Fővárosi Nagycirkusz pedagógiai módszertani programjairól, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeumról és az alakuló könyvtári gyűjteményről tartanak konferenciát.

Pénteken a magyar artistatehetségek mutatkoznak be a Newcomer Show keretében, majd január 17-én nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul a cirkuszfesztivál. A rendezvénysorozat valamennyi fellépő művésze, munkatársa és közreműködője rendelkezik oltással, és a közönség soraiba is csak oltottakat várnak.
Hirdetés
Hirdetés