Mai névnap:

Idén még Shakespeare is Gyulára látogat

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: gyulaivarszinhaz.hu

A programban a látványos történelmi dráma és a kortárs prózai színház különféle műfajai mellett opera, musical, operett, néptánc, kortárs táncjáték, bábszínház, dzsesz, népzene, világzene, komolyzenei és irodalmi programok is helyet kaptak.

Három színházi fesztivállal és öt bemutatóval várja a közönséget a Gyulai Várszínház a június 24-től augusztus 17-ig tartó 59. évadában, amelyben a legkülönbözőbb műfajokban kínálnak nyári művészeti élményeket a vár udvarán, a tószínpadon, a kamaraszínházban és a város más helyszínein.

Július 11. és 14. között rendezik meg a Shakespeare Fesztivált, majd augusztus 1-7-ig az Erdélyi Hét - Erdélyi magyar színházak bemutatkozása című fesztivált. Ötödször valósítják meg a nemzeti klasszikusaink életművét középpontba állító színházi programsorozatot: az idén augusztus 12-14-ig Tamási Áron Napokat rendeznek.

Az öt új bemutató között lesz a Mindenkinek mindene (Apor Vilmos), a Tündöklő Jeromos, Az ifjú barbárok, a De mi lett a nővel? és A szarvaskirály című előadás.
Hirdetés
Hirdetés