Mai névnap:

Jubileumi Macskák nyitják az évadot a Madách Színházban

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: madachszinhaz.hu

Andrew Lloyd Webber legendás musicaljét szeptember 24-én éppen 1500. alkalommal viszik színpadra.

Nem újdonsággal, nem egy friss premierrel, hanem egy minden magyar színházi rekordot megdöntő produkcióval indítja az évadát a Madách Színház, amely ezen a napon 1500. alkalommal állítja színpadra a Macskák című musicalt.

A darab premierje még 1983. március 25-én volt, és a londoni bemutató után alig egy évvel tűzték műsorra a budapesti színházban Andrew Lloyd Webber azóta legendássá vált művét Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával.


Összesen több mint 270 művész állt már színpadra a darabban    Fotó: madachszinhaz.hu


Az előadásra a csaknem 4 évtized alatt több mint 1,6 millió néző váltott jegyet. Az elmúlt 38 évben az előadás folyamatosan műsoron volt, mindeközben a szereposztás sokszor megújult, összesen több mint 270 művész állt már színpadra a darabban. Az eddigi szereplők közül legtöbbször Bajza Viktória, Bencze Ilona és Póka Éva játszott a musicalben, mindhárman ezernél is több alkalommal váltak macskává.

Az ünnepi Macskák-héten minden előadás meglepetést tartogat a nézők számára. Szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát. A fellépő művészek között lesz Wolf Kati, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Vera és Keresztes Ildikó is.


Az előadásra a csaknem 4 évtized alatt több mint 1,6 millió néző váltott jegyet     Fotó: madachszinhaz.hu


A színház tájékoztatása szerint az évad első felében a repertoáron lévő produkciókat játsszák, a Macskák mellett a Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház Fantomja, a Mamma Mia! és a Mary Poppins című előadást láthatja a közönség, az első nagyszínpadi bemutatót pedig februárra tervezik.
Hirdetés
Hirdetés