Mai névnap:

Kormányzati tilalom az iskoláknak, nem állhatnak át online oktatásra

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Több olyan kormánydöntés is született, ami összefüggésben van a vírushelyzet magyarországi helyzetével.

Miután már mindenki a negyedik hullámról, valamint a Covid delta-variánsáról beszél, így a legutóbbi kormányülésem is ez volt a fő téma. A kabinet a veszélyhelyzet 2022. január 1-ig való meghosszabbítását kezdeményezik az országgyűlésben. Ezzel együtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, egyelőre semmilyen korlátozást nem szükséges bevezetni.

Úgy véli, a fertőzésszámok növekedni fognak, de ezt már nem követi majd hasonló arányban a kórházba és a lélegeztetőgépre kerülők és az elhunytak száma. Ugyanakkor elismerte, most általános tilalom van az online tanításra való átállás tekintetében, mert az iskoláknak működnie kell. Hozzátette, szükség esetén megvan arra a jogi lehetőség, hogy egyes iskolákkal kivételt tegyenek.

Nagyon érdekes, hogy a vadászkiállítás mentesül a járványügyi korlátozások alól. Gulyás ezt azzal magyarázta, hogy a világkiállítás is olyan nagy rendezvény, ahol a belépést a védettségi igazolvány nélkül is érdemes biztosítani a mostani fertőzésszámok alapján.
Hirdetés
Hirdetés