Mai névnap:

Megint a „szurkolók” miatt szégyenkezhetünk!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: The Guardian/Tom Jenkins

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) máris bejelentette, hogy vizsgálatot indít az újabb, ezúttal a Wembley-ben okozott botrány miatt.

Újra és újra csak a magyarok szégyenéről cikkeznek szerte Európában, miután a magukat a válogatott szurkolóinak hívó egyének Londonban is megcsinálták a maguk balhéját. Ez az immár újabb botrány teljesen háttérbe szorítja Marco Rossi csapatának egyébként fantasztikus teljesítményét és a Wembley-ben kivívott 1-1-es bravúros döntetlenét.

A képsorok és a filmfelvételek egészen megdöbbentőek, a meccset megelőzően, majd a kezdésnél a magyar B-közép hangosan gúnyolta az angol játékosokat, miközben feltartottak egy zászlót, amellyel tiltakoztak a térdelés miatt. Aztán összeütközésbe kerültek a rendezőkkel és a rendőrökkel. A média híradásai szerint a rendőrség letartóztatott egy magyar szurkolót rasszista bántalmazás miatt. A sorozatos botrányaikat azzal abszolút nem lehet megmagyarázni, hogy a nyári Eb fináléját követően a brit huligánok nekiestek az olasz szurkolóknak.


A találkozó elején feltartottak egy zászlót, amellyel tiltakoztak a térdelés miatt     Fotó: The Guardian/Tom Jenkins


Sokakban – teljes joggal – felmerül, vajon ki és miért engedélyezte a budapesti mérkőzést követően, ahol hasonló gondok voltak, ráadásul az angol játékosokat is megdobálták, hogy a magyar „szurkolók” kiutazzanak Londonba és bejussanak a lelátóra.

Hogy ezúttal milyen retorzió lesz majd a nemzetközi szövetség részéről, még nem tudni, csak azt, hogy a FIFA vizsgálatot indított a magyarok viselkedése miatt, valamint az albán-lengyel meccsen történt atrocitások miatt, ugyanis Tiranában a hazai „drukkerek” minden kezük ügyébe eső tárggyal megdobálták a lengyel játékosokat, miután azok megszerezték a vezetést, és a találkozót több mint negyedórára félbe kellett szakítani.


Még az első félidőben a magyar keménymag összeütközésbe került a rendezőkkel és a rendőrökkel       Fotó: The Guardian/Tom Jenkins


„A FIFA jelenleg elemzi a tegnap esti labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzésekről érkezett jelentéseket, hogy meghatározza a legmegfelelőbb intézkedést. A FIFA határozottan elítéli az Anglia kontra Magyarország és Albánia kontra Lengyelország ügyben történt eseményeket, és ki szeretné jelenteni, hogy továbbra is szilárd az álláspontja es határozottan elutasít minden erőszakos cselekedetet. A FIFA egyértelműen zéró toleranciát képvisel a labdarúgás ilyen undorító magatartásával szemben" – olvasható a nemzetközi szövetség közleményében.
Hirdetés
Hirdetés