Mai névnap:

Mindent vitt a Külön Falka

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: port.hu

A fődíjat, a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon Kis Hajni első mozifilmje.

Fantasztikus magyar siker született az olaszországi Sestri Levantéban, ugyanis Kis Hajni első mozifilmje a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön Falka című alkotás a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon. A film a fődíjat, a közönségdíjat és Dietz Gusztáv révén a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte.

„Jó érzés lenne, ha az emberek a filmünk hatására tudnának nyitni olyanok felé is, akikről azt hitték, nem tudnak nekik megbocsátani" - nyilatkozta a film rendezője, Kis Hajni a részben személyes élményein alapuló filmjéről.

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában.


Dietz Gusztáv, a film férfi főszereplője, Kis Hajni a film rendezője és Horváth Zorka, a Külön Falka gyermek főszerepét alakító lány     Fotó: HSE


Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A majdnem egy évig tartó szereplőválogatás során csaknem 1500 kislányt és 400 férfit néztek meg az alkotók a főszerepekre. Az apát alakító Dietz Gusztáv egykori grappling-küzdősport világbajnok, a kislányt Horváth Zorka játssza. Mindkettőjüknek a Külön falka volt az első mozifilmes kalandja.
Hirdetés
Hirdetés