Mai névnap:

Nincs fény az alagút végén… Elkezdődtek a tömeges elbocsátások a Tungsram magyarországi telephelyein

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A csoportos leépítés miatt Budapesten, Kisvárdán, Zalaegerszegen, Hajdúböszörményben és Nagykanizsán is vannak, lesznek elbocsátások.

A Tungsram áprilisban jelentette be, hogy 1600 munkavállalóját, dolgozóinak több mint felét elküldi az év végéig. Azóta pedig már 1800 emberről beszélnek. A csoportos leépítés a cég mindegyik telephelyét érinti, vagyis Budapesten, Kisvárdán, Zalaegerszegen, Hajdúböszörményben és Nagykanizsán is lesznek elbocsátások.

„Budapesten július 19-én indul az elbocsátások első ütem. Bár folyamatosan tárgyaltunk a vezetőséggel a jobb feltételekért, sokat nem sikerült elérnünk. Abba egyeztek bele, hogy a leépítéseknél figyelembe veszik a házastársi kapcsolatokat, s forintosítható siker, hogy a végkielégítést meghatározó távolléti díj számítása nem három, hanem hat havi átlag alapján történik– állította a Népszavának Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Nagykanizsán már megkezdődtek a leépítések, Kupó Csaba, a Tungsram nagykanizsai gyárában működő Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint naponta ötvenen kapják meg azt a szándéknyilatkozatot, amelyen jelzik nekik, hogy el fogják bocsátani. Állítása szerint eddig úgy 350-en vették át ezt, számukra egy hónap múlva esedékes a felmondás.
Hirdetés
Hirdetés