Mai névnap:

Örvényesen ingyen, míg Tihanyban ötezerért strandolhatunk a Balatonnál

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTI/MTVA

Mivel az utóbbi 2 évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem emelhettek az önkormányzatok és a fenntartók egy fillért sem, ám idén már több helyen is legalább 25 százalékkal többet kell fizetni a nyaralóknak a bejáratnál.

Az idei balatoni szezonról szóró hírek már hetek óta korbácsolják a kedélyeket. Kezdve ott, hogy idén már egészen biztosan nem lesz elegendő mennyiségű munkaerő a strandokon, éttermekben, szállodákban, egészen odáig, hogy részben pont ezért brutális áremelkedésre számíthatunk mind étel, mind pedig szállásfronton.

A nyaralás költségei között nem szabad megfeledkezni azonban a strandbelépők áráról sem, hiszen nem csak a szabadstrandok száma csökken évről évre, de a fizetős létesítmények belépőjegy árai is emelkednek. Holott érdemes ezzel is kalkulálni, hiszen egy hét alatt 10 ezreket is a pénztáraknál hagyhat a család.

Ráadásul ez az idő már alkalmas a strandolásra, a Pénzcentrum.hu ezért összeszedte, hol mire számítsunk, ha be akarunk jutni egy-egy balatoni strandra. A 25 százalékos várható drágulást indokolja, hogy a Covid miatt két éven át nem volt emelés.

Mindjárt egy jó hír az összeállítás elején: tavaly nyárhoz képest nem nőtt a fizetős strandok száma, Örvényes továbbra is tartja magát az északi parton egyetlen szabadstrandként. Az északi parton találkozhatunk azért 300 forintos árral is, de inkább 1500-3000 forintos belépőkre kell készülni átlagban. Ugyanakkor például Tihanyban ötezer forintért mehetünk a strandra.
Hirdetés
Hirdetés